Anton Van Hertbruggen wint Gulden Palet

do 25/09/2014 - 12:26 De Vlaamse illustrator Anton Van Hertbruggen heeft in Nederland het Gulden Palet gewonnen, de prijs voor beste buitenlandse illustrator. Hij kreeg de prijs voor zijn eerste prentenboek, 'Het hondje dat Nino niet had', geschreven door Edward van de Vendel.

anton van hertbruggen groter dan een droom het hondje dat nino niet had gulden palet

Anton Van Hertbruggen wint de Boekenpauw

Illustrator Anton Van Hertbruggen wint de Boekenpauw voor zijn tekeningen in 'Het hondje dat Nino niet had'. Cobra.be sprak met hem in zijn atelier.

De jury was in de wolken over de illustraties: "Hoe sterk het verhaal van Van de Vendel ook is, het beeld voert de boventoon in 'Het hondje dat Nino niet had'. Van Hertbruggen geeft je het gevoel dat je met een doorgewinterde artiest te maken hebt, terwijl hij pas aan het begin van zijn carrièrepad staat. Hij wordt een grote: dat bewijst dit boek, dat zowel kunst is als een vertederend verhaal."

Eerder werd Van Hertbruggen al bekroond met de Vlaamse Boekenpauw. Bekijk de reportage hiernaast.
 

'Het hondje dat Nino niet had' is uitgegeven door De Eenhoorn en werd al vertaald naar het Frans, Engels (VS), Chinees, Deens en Duits.

Aan de prijs, die werd uitgereikt in het Amsterdams Rijksmuseum, is een geldsom van 1.500 euro verbonden.

 

 

 

 

 

 

 

Het Gouden Penseel

Het Gouden Penseel, de prijs voor beste Nederlandse illustrator, ging naar debutante Floor Rieder voor haar illustraties in 'Het raadsel van alles wat leeft', een evolutiekinderboek dat is geschreven door Jan Paul Schutten.

Lees onze recensie hiernaast.