Pieter van Oudheusden (1957-2013)

do 14/11/2013 - 15:08 Uitgeverij De Eenhoorn meldt het overlijden van Pieter van Oudheusden (1957-2013). De auteur was vooral bekend van zijn prentenboeken met literaire, filosofische teksten.

pieter van oudheusden obit auteur schrijver kinder-en jeugdliteratuur prentenboeken strips eenhoorn scherven van de hemel ik verveel me nooit land s end

Pieter van Oudheusden was een groot liefhebber van de taal. Dat bleek uit de vele gedaantes die hij als schrijver aannam. Hij schreef voornamelijk teksten voor prentenboeken en strips en vertaalde ook strips naar het Nederlands. Bovendien werkte hij als redacteur voor verschillende striptijdschriften en gaf hij workshops scenarioschrijven.

Zijn eerste kinderboek was 'Ik verveel me nooit', met illustraties van Goele Dewanckel. Het boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel voor de illustraties. Pieter publiceerde al meer dan tien boeken bij De Eenhoorn. Twee daarvan, 'Het mooie meisje' en 'Mijn schaduw en ik', werden bekroond met een Boekenpauw.

In oktober 2012 werd bij van Oudheusden een hersentumor vastgesteld. Over de impact van de tumor en de bijbehorende operaties verscheen een documentaire. Samen met striptekenares Aimée de Jongh maakte hij een strip over zijn ziekte, een strip over en voor dochters die hun vader verliezen: 'Land's End'. De strip verschijnt in januari in Zone 5300.

In 2013 verscheen nog 'Scherven van de hemel', een prentenboek dat van Oudheusden maakte met Stefanie de Graef.

► Lees hier de recensie.