Bomans & Bomans

do 08/08/2013 - 11:43 Godfried Bomans, de godfather van het korte stukje, zou dit jaar 100 geworden zijn. Pat Donnez brengt in een radioreeks op Klara hulde aan de onovertroffen causeur.

bomans & bomans radioreeks klara pat donnez

In augustus zal op Klara elke zondag om 12u Bomans & Bomans te horen zijn.

Herbeluister hier de eerste aflevering (4/8):

KOPSTUKKEN. Godfried Bomans, de mediamens. Of beter: de mediaclown, de performer, de weergaloze improvisator. Hij werd bekend op de radio met Kopstukken. Met zijn air van professorale verstrooidheid, zijn bon-mots, de bijziende ogen achter een uilenbril, zijn gezellige pijp en springende haardos was Bomans, zwart-wit uitgestraald over een van de twee kanalen, de favoriete tv-oom in spelletjes en presentaties (alleraardigste guit, diepzinnig schalkje) en een graag geziene gast in ontelbare huiskamers.

Herbeluister hier de tweede aflevering (11/08):

Een Hollander ontdekt Vlaanderen. Bij Godfried Bomans' dood, rouwde niet alleen Nederland, maar ook en vooral Vlaanderen. De Lierenaar Job Deckers zegt daarover: 'Toen Godfried stierf, was het alsof mijn vader doodging. Mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn.' Pathetisch, ach, er zijn honderdduizenden Vlamingen die die dag- heel even maar - vaderloos zijn geworden. Bomans was gek op Vlaanderen. Hij schreef ondermeer 'Denkend aan Vlaanderen.' En natuurlijk is er zijn beroemde serie over Vlaanderen. 'Een Hollander ontdekt Vlaanderen.'

BOMANS IN HET VRT-ARCHIEF