Conz en de dino's

vod
vr 27/04/2012 - 12:10 Striptekenaar Conz trekt met zijn schetsboek naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Hij gaat er de Iguanodons bestuderen die model staan voor het hoofdpersonage in zijn volgende strip.

conz strip graphic novel museum voor natuurwetenschappen brussels in shorts passa porta het beschrijf iguanodon dinosaurus reportage interview

Striptekenaar Conz is volop bezig aan een kort(strip)verhaal over Brussel. Tien tekenaars, binnen- en buitenlandse, kregen van Het Beschrijf de opdracht een verhaal te maken met Brussel in een prominente rol.

Voor Conz is Brussel een dankbaar onderwerp. Hij werd in Ukkel geboren, studeerde aan Sint-Lucas en woonde zelf elf jaar in de hoofdstad. “Het is de enige stad in België die naam waardig”, vindt hij. De allermooiste plek vindt hij het Museum voor Natuurwetenschappen. Conz kwam hier vaak als kind. Hij noemde het ‘Het skeletmuseum’. Zoals veel kinderen was ook hij gek op dinosaurussen. En die gekte is nooit helemaal overgegaan.

Vroeger vloekte Conz wel eens bij het verhaal dat hij zelf had bedacht: “Oh nee, waarom heb ik dat geschreven? Dat is helemaal niet interessant om te tekenen!” Dat behoort nu tot de verleden tijd. “Ik teken alleen nog wat ik leuk vind.” Geen wonder dus dat een dinosaurus de hoofdrol speelt in zijn Brussels kortverhaal.

Het verhaal gaat over een man en een dinosaurus die door Brussel wandelen en over het leven mijmeren. De man heeft een gigantisch kankergezwel op zijn hoofd. Is de dinosaurus een product van de zieke hersenen van de man? Of zijn het twee geesten die ooit in Brussel hebben geleefd? Dat laat de tekenaar in het midden. Vast staat dat het Museum voor Natuurwetenschappen de eindbestemming is van de wandeling.

Conz (Constantijn van Cauwenberge, 1977) debuteerde in 2004 met het bekroonde album 'Toen ik nog Baas van de wereld was'. De daarop volgende jaren werkte hij aan de ambitieuze trilogie 'De tweede kus' (Oogachtend), die ondertussen ook in het Frans vertaald is. Hij werd bij een breder publiek bekend door zijn deelname aan de TV-quiz  'De slimste mens'. 

Conz trok met zijn schetsboek naar het Museum voor Natuurwetenschappen om er de Iguanodons te bestuderen, de enige echte ‘Belgische’ dinosaurussen. Bekijk hierboven het verslag van Cobra.

 

Meer info over het project 'Brussels in shorts'.

Meer over Conz