Merho en de Britten op Strip Turnhout

wo 16/11/2011 - 17:44 Op het oudste en grootste stripfestival in Vlaanderen staat Groot-Brittannië centraal. Merho, geestelijke vader van De Kiekeboes, is eregast. Hij stelt een boek voor dat de relatie tussen De Kiekeboes en de kunstwereld in kaart brengt.

mehro strip strip turnhout de kiekeboes bronzen adhemar steven dupré posy simmonds tamara drewe kevin o'neill kaamelott koning arthur turnhout

Strip Turnhout opent op 9 december

Strip Turnhout opent op vrijdag 9 december met een concert van Arbeid Adelt!, bijgestaan door 12 Vlaamse en Nederlandse tekenaars die de nummers live illustreren.
Ondanks de vele randactiviteiten blijft de traditionele stripbeurs het belangrijkste element van het festival, benadrukt de organisatie: heel wat uitgevers en handelaars zijn vertegenwoordigd zijn en tientallen auteurs komen hun werk signeren .  

Bronzen Adhemar voor Steven Dupré

Steven Dupré krijgt in Turnhout  de Bronzen Adhemar, dat is de voornaamste onderscheiding in het Vlaamse striplandschap. De 44-jarige Dupré is de tekenaar vanSarah en Robin, maar werkte de laatste jaren vooral aan buitenlandse projecten zoals Kaamelott, de stripversie van een populaire Franse satirische televisiereeks over de legende van Koning Arthur.
 

Eind dit jaar krijgt de laureaat van de Bronzen Adhemar een overzichtstentoonstelling van zijn werk in de Warande in Turnhout.

 

Groot-Brittanië in de kijker

Stephen Frears in een goede bui

Regisseur Stephen Frears heeft een slechte reputatie als het over interviews gaat. Gelukkig trof onze Ruben Nolet de Britse regisseur in een goede bui voor een gesprek over Frears nieuwe film "Tamara Drewe".

Uit gastland Groot-Brittannië zijn  Posy Simmonds, bekend van het onlangs nog verfilmde "Tamara Drewe",  en Kevin O'Neill  van "The League of Extraordinary Gentlemen" present. Vier jonge Britse kunstenaars maken een tentoonstelling over hoe strips in andere kunstvormen worden gebruikt.

[Strip Turnhout 2011 op 9, 10 en 11 december 2011.]

 

Bron : Belga 16/11/11