Paul Demets

©Pieter Fannes
wo 26/10/2011 - 12:36 Germanist Paul Demets (°1966) recenseert niet alleen poëzie, hij is ook zelf dichter. Zijn meest recente bundel ‘De bloedplek’ werd op lof onthaald. Binnenkort verschijnt ook zijn biografie van dichter Paul Snoek.

paul demets dichter schrijver poezie literatuur paul snoek recensent

Paul Demets studeerde Germaanse filologie en theaterwetenschappen aan de KU Leuven. In 1999 debuteerde hij met de poëziebundel “De papegaaienziekte”. Hij ontving voor zijn debuut in 2001 de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen.

In 2002 volgde er een tweede bundel, “Vrees voor het bloemstuk”. Sindsdien verschijnen er ook geregeld gedichten van Demets in literaire tijdschriften als DW&B, Revolver en het Liegend Konijn. In oktober 2011 verscheen zijn derde poëziebundel ‘De Bloedplek’, “een bundel die staat als een huis” volgens Erwin Mortier.

Paul Demets was ook een veel gevraagde gast op de Poëziezomers van Watou. Hij recenseert poëzie voor Cobra.be en De Morgen en werkt momenteel aan een biografie van de Vlaamse dichter Paul Snoek.

De portrettengalerij van Cobra.be

Cobra.be maakte voor de gelegenheid een portrettengalerij van de schrijvers die op deze boekenbeurs in de belangstelling staan. Klik op de portretten voor meer informatie over de schrijver en extra beeldmateriaal of klankfragmenten.