Millenniumtrilogie wordt verstript

di 11/10/2011 - 17:33 De Belgische uitgeverij Dupuis maakt een stripversie van de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Het eerste van negen strips wordt eind 2012 verwacht.

graphic novels & strips fictie millennium trilogie boek strip stripverhaal literatuur millenniumtrilogie stieg larsson uitgeverij dupuis jose homs spanje sylvain runberg scenario belgie

De Millenniumtrilogie van de Zweedse schrijver Stieg Larsson is een van de grootste wereldsuccessen van de laatste jaren.Van de drie boeken - "Mannen die vrouwen haten", "De vrouw die met vuur speelde" en "Gerechtigheid" - werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De trilogie werd ook al verfilmd en geadapteerd voor televisie.

De Millenniumversie in negen stripalbums "vrijwaart de weelde aan intriges", verzekert Dupuis. Het eerste album zal "eind 2012" verschijnen. Aanvankelijk alleen in het Frans, maar over een Nederlandstalige versie wordt nagedacht.

Het tekenwerk wordt toevertrouwd aan de Spanjaard José Homs (van 'l'Angélus", niet in Nederlandstalige versie verschenen). De bewerking van het scenario is voor de Franstalige Belg Sylvain Runberg (scenarist van onder meer de reeksen Orbital, Aantekeningen van Darwin, Hammerfall, Op Kamers, Heroveringen, Hostile en Konungar).

"Stieg heeft altijd van strips gehouden en hij zou erg enthousiast zijn over het idee dat zijn romanfiguren tot leven worden gewekt in een stripverhaal", verklaarde zijn jongere broer Joakim Larsson, geciteerd door Dupuis.