WWW.2014-18.BE online

vr 20/06/2014 - 13:19 Het herdenkingsproject rond Wereldoorlog I heeft vanaf nu ook een eigen website. www.2014-18.be verzamelt alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking.

Vandaag wordt de website www.2014-18.be gelanceerd. Het Vlaamse herdenkingsproject ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’ bundelt zo alle mogelijke informatie, gekoppeld aan een activiteitenkalender. Via de samenwerking met 'Uit In Vlaanderen' worden de herdenkingsactiviteiten maximaal in het Vlaamse cultuuraanbod geïntegreerd.

Om het internationale publiek over de herdenkingsactiviteiten in Vlaanderen te informeren, wordt de site ook aangeboden in het Engels, Frans en Duits. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog wordt niet enkel in Vlaanderen gehouden. Daarom biedt de website ook een overzicht van de belangrijkste buitenlandse organisaties en hun websites.

De website wil ook een interactieve ontmoetingsplaats zijn waar experten en geïnteresseerden elkaar kunnen vinden om ideeën uit te wisselen, elkaar te informeren of om activiteiten aan te prijzen.

Alles over WOI op Cobra