100.000ste bezoeker voor 'Lang leve de tv!'

wo 30/04/2014 - 12:38 De expo ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie’ kreeg onlangs de 100.000ste bezoeker over de vloer. En toeval of niet, de gelukkigen zijn naast trouwe tv-kijkers zelf ook acteurs.

Suzy en Raymond Vanhergberghen - respectievelijk 87 en 92 jaar - werden aan de ingang verwelkomd door de Gentse schepen van cultuur Annelies Storms. Het acteurskoppel dat jarenlang samenwerkte met Romain Deconinck kreeg van de schepen een ruiker bloemen en de complete serie van FC De Kampioenen op DVD.

De verschillende partners achter de tentoonstelling (Historische Huizen Gent , Tijdsbeeld/Pièce Montée en VRT) zijn uiteraard opgetogen met het grote succes van ‘Lang leve de tv!’. Jean Philip De Tender - manager TV bij de VRT - over de bezoekersaantallen: “100.000 bezoekers voor Lang leve de tv!, het doet mij en alle televisiemakers bij de VRT bijzonder veel plezier. Televisie verenigt mensen duidelijk niet alleen voor het scherm, maar ook tijdens een knappe en populaire tentoonstelling als deze. 100.000 maal dank!