Stem voor uw museum

vr 11/04/2014 - 15:41 Dit voorjaar vindt niet alleen de moeder aller politieke verkiezingen plaats, maar traditiegetrouw ook de Museumprijs-verkiezing. U kunt vanaf nu meestemmen.

museumprijs openbaar kunstbezit linklaters

Jury

Elk jaar kiest een jury in Vlaanderen, Brussel en Wallonië het museum dat het meest zijn best doet om én kunst en erfgoed te bewaren en te tonen, én een divers publiek aan te spreken. De Museumprijzen zijn 5000 euro waard, geld dat dient om een nieuw publiek aan te boren, bijvoorbeeld kinderen of kansarmen. Vorig jaar wonnen het MIAT in Gent, het MIM in Brussel en het Centre de la Gravure et de l'Image Imprimée in La Louvière.

Dit jaar worden de nominaties bekendgemaakt op 6 mei en de winnaars op 3 juni 2014.

Eigen keuze

U kunt, als bezoeker, nu al uw hoogstpersoonlijke keuze maken en uw stem uitbrengen, op een museum in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Dat kan via deze website.

De Publieksprijs wordt ook bekendgemaakt op 3 juni. Vorig jaar was die voor het MAS in Antwerpen, Art)&(Marges in Brussel en het Grand Curtiusmuseum in Luik.

Ook kinderen kunnen hun zegje doen over hun ervaringen, door mee te bepalen wie de prijs van de Kinderjury krijgt. Stemmen kan hier.