Vijf ontwerpteams voor nieuw VRT-gebouw geselecteerd

VRT
ma 20/10/2014 - 16:14 Het team Vlaamse Bouwmeester heeft de vijf geselecteerde ontwerpteams voor het nieuwe VRT-gebouw bekendgemaakt. Oa. het bureau van Rem Koolhaas en dat van Robbrecht en Daem werden geselecteerd.

Een jury van de VRT, bijgestaan door externe deskundigen, heeft afgelopen week uit 66 kandidaturen vijf ontwerpteams geselecteerd voor het nieuwe gebouw van de openbare omroep aan de Reyerslaan. Een van de kandidaten is het Office for Metropolitan Architecture van de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas.

De vijf geselecteerde bureau's zijn

  • Tijdelijke Vereniging evr-Architecten / Doorzon interieurarchitecten / Denis Dujardin BVBA / Architecten de vylder vinck taillieu
  • Christian Kerez Zürich AG
  • Tijdelijke Vereniging Office Kersten Geers David Van Severen / KCAP Architects&Planners
  • Office for Metropolitan Architecture OMA: het internationale bureau met hoofdzetel in Rotterdam dat in de jaren zeventig mede opgericht werd door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.
  • Tijdelijke Vereniging Robbrecht en Daem architecten / DIERENDONCKBLANCKE ARCHITECTEN / Arup / VK Engineering
     

Er waren 66 kandidaten uit binnen- en buitenland voor de 'open oproep 2801' van het team Vlaamse Bouwmeester. De vijf uitgekozen mogen nu een voorstel indienen voor het nieuwe VRT-gebouw.

De finale ontwerpen en uitvoerder wordt in maart 2015 gekozen. De start van de nieuwbouw is voorzien voor 2017, de oplevering voor 2019 en de uiteindelijke verhuis van de openbare omroep voor 2020.